България не може да даде никакво оръжие на Украйна, заяви

...
 България не може да даде никакво оръжие на Украйна, заяви
Коментари Харесай

Военният министър Димитър Стоянов: България не може да даде никакво оръжие на Украйна

 България не може да даде никакво оръжие на Украйна, съобщи изрично министърът на защитата Димитър Стоянов, разяснявайки настояването на украинския дипломат България да даде на Украйна своето остаряло руско оръжие.

 

" Има промяна на курса, само че тя била към елементарния човек. “Топлината няма цвят и политически пристрастия. Говорим за диверсификация - това не значи взаимозависимост от един или различен. Да се запазят трите канала, които съществуват сега, е положително решение - азерски газ, полутечен газ от Съединени американски щати и съветски газ ", сподели още той.

Коментарът му идва на фона на продължаващите митинги под прозорците на Президентството поради желанията на служебното държавно управление да се върне назад на масата за договаряния с “Газпром ”.

Още 300 военни ще бъдат изпратени да бъдат за защита на границата, с цел да се помогне на Гранична полиция да се оправи със засиления мигрантски напън. Министерството на защитата щяло да помогне и за възобновяване на целостта на оградата по границата, тъй като имало пробиви по нея. В защитата е направено доста по модернизацията, само че има и още работа за извършване, сподели още Стоянов.

По договорката за доставката на нови изстребители Ф-16, той сподели, че е поискано удължение на офертата за доставка до 15 декември без пъкъл се усилва цената. Ако обаче не се реализира единодушие за удължавана на периода, новата оферта евентуално щяла да бъде на по-висока цена.

Стоянов добави, че на България са нужни не 8, а 12 или 16 нови изстребители. Тези, които страната ни употребила сега, можели да леят до лятото на идната година. Относно издадената от него възбрана да не се използва алкохол в работно време, министърът посочи, че е посочел, че при такива случаи ще има директни уволнения. Такова щяло да бъде наказването за приложимост на опиати.

 

Очаквайте подробности
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР